Oorsprong van NLP

NLP is in het begin van de jaren zeventig ontworpen. Richard Bandler (mathematicus die zich vooral interesseerde in het werken met algoritmen) en John Grinder (linguïst) zochten een antwoord op de vraag waarom sommige therapeuten in een mum van tijd succes konden boeken. Hun observaties van therapeutisch succesvolle experts als Milton Erickson, Virginia Satir en Fritz Perls, brachten veel aan het licht. Hoewel deze drie vooraanstaande therapeuten zeer verschillende standpunten innamen ten aanzien van therapie, ontdekten Bandler en Grinder enkele opvallende overeenkomsten die de basis vormden voor hun studie van het menselijk functioneren.

Richard Bandler en John Grinder kwamen door hun observaties tot een formulering van hun nieuwe model waarvan ze nooit vermoed hadden dat het internationale bekendheid zou krijgen. Datgene wat de door hen bestudeerde therapeutische experts gemeen hadden was vooral de manier van communiceren.
NLP werd zeer snel een vorm van communicatietechniek die zich niet langer beperkte tot het therapeutisch domein maar ook succes boekte in het bedrijfsleven. Op dit moment is NLP een van de krachtigste en meest effectieve methoden om allerlei emotionele en psychische problemen op te lossen. Wanneer NLP werkt dan werkt het snel.

Comments are closed.