NLP bij kinderen

Kinderen met emotionele en/of gedragsproblemen

Soms word je als ouder geconfronteerd met situaties waar je niet zo goed raad mee weet. Op zo’n moment kan je wel wat extra ondersteuning voor je kind en jezelf gebruiken.

Emotionele ervaringen doet iedereen op en soms ontwikkelen ze zich tot negatieve patronen. Kinderen kunnen faalangst, schuldgevoelens of te weinig zelfvertrouwen hebben, te verlegen zijn of veel te snel boos worden. Zulke patronen staan hun ontwikkeling in de weg en tasten hun zelfbeeld aan en ouders denken dan al snel dat ze een moeilijk kind hebben.

Volgens mij zijn er geen moeilijke kinderen, alleen maar kinderen die het moeilijk hebben.

Als ouders ervaren dat ze een moeilijk kind hebben, hebben ouders het ook moeilijk……

Als ouder wens je natuurlijk het allerbeste voor jouw kind en je wilt er dan ook alles aan doen om jouw kind op een goede manier te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling. Bijsturing van negatieve patronen in een vroegtijdig stadium heeft een groter effect en is vaak minder ingrijpend dan bijstelling op latere leeftijd.

Ik wil daarom graag een brug slaan tussen ouders enerzijds en kinderen anderzijds om samen tot een oplossing te komen. Door goed te luisteren naar ouders en kinderen kunnen we samen gaan werken en ontdekken hoe op een gemakkelijke en effectieve manier, we snel van A naar Beter komen.

Er wordt gewerkt op basis van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) technieken en het Enneagram. Het aardige is dat kinderen heel puur en open zijn en tevens beschikken over een rijke fantasiewereld. Daarom werken de NLP technieken snel en goed bij kinderen. Meestal zijn 3 sessies van 2 uur voldoende.

Klacht- of probleemgebieden kunnen zijn:

  • Traumaverwerking (o.a. bij een scheiding)
  • Omgaan met rouw en verdriet
  • Angsten (faalangst) en fobieën
  • School / onderwijs / examenvrees
  • Pesten
  • Gedragsproblemen als driftaanvallen, gebrek aan concentratie, ADHD, PDD-nos etc.

 Werkwijze

Aan een behandelprogramma gaat altijd telefonisch contact vooraf waarin we bespreken wat ik voor de ouders en/of het kind kan betekenen. Tijdens dit gesprek wordt het probleem besproken en maken we een afspraak voor de 3 sessies.

  • Tijdens de 1e sessie wordt duidelijk wat de wisselwerking is tussen de ouder en het kind. Daarna bespreek ik samen met ouders en kind wat het uiteindelijke resultaat moet worden. Tevens leer ik het kind de basistechnieken van NLP. Met deze technieken gaat het kind thuis mee aan de slag. Huiswerk dus!
  • In de 2e sessie gaan we werken aan de blokkades die in het nu worden ervaren. In de praktijk merk ik echter dat er na de eerste sessie al rust is gekomen in de situatie.
  • De 3e sessie is ter controle. Is het voor nu voldoende of is er behoefte aan nog een afspraak.

Wil je meer informatie vul dan nu het contactformulier in en stel de vraag zo duidelijk mogelijk. Dan krijg je zo snel mogelijk een reactie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.